Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet

Üdvözöllek az oldalamon!

Ahogy hamarost jönnek a hosszú téli esték, nekem is lesz időm tartalmassá tenni a saját részlegem. Addig is a türelmeteket kérem, jelenleg a betakarítások zajlanak a tanyán.
Amikről majd írni szeretnék, mert van némi rálátásom, vagy véleményem:
- növénytársításos földművelés szintetikus vegyszerek nélkül, valamint ehhez kapcsolódó állattartás, azaz önfenntartás élelmiszer alapon;
- önfenntartás energetikai alapon;
- zenei színtér, avagy ki jut előre?
- a színház metamorfózisa, avagy a mimikri mesterfoka;
- zsidó nők beházasodásai, névváltoztatások, avagy hibridképzés;
(Most hirtelen ennyi jutott eszembe.)

Köszönöm, hogy felkerestél!
Entheo Mitiok

EM003. A nagy olivaolaj-átverés

TanácsadásA Magyarországon kapható olívaolajak többsége is lampante. Lámpaolaj... Az olaszországi szupermarketek polcán található extra szűz olívaolajak több mint fele csak nevében az, a termelők emiatt a túlélésükért küzdenek. A hazai forgalmazó szerint nálunk sem jobb a helyzet. A csalás nagyjából megfelel annak, ahogyan a magyarországi mézekkel trükköznek. Helyszíni riportunk Liguriából.

EM002. A tojásokról és a tyúkokról. Vagy tyúkokról és tojásokról? Vagy hogy is van ez?

TanácsadásA tojás - legalábbis a tyúktojás - a tyúkból gyün. Ráadásul ugyanott pottyan ki, ahol a kula kipottyan: a kloákáján át. Tehát ha valaki azért nem eszik csirkelábat, mert jujj, azzal tapicskolt a kakájában és más kakájában is, az ilyen alapon tojást se nagyon egyen!

EM001. A tanyasi csirke jelenségről

TanácsadásMivel önszántamból paraszt lettem - és erről papírom is van -, ilyen témában első írásommal igyekszem rendet tenni tanyasi csirke ügyben. Azaz mi is az, vagyis minek kellene lennie, hogy is van ez? Itt a környéken szeretett volna venni egy manyus tanyasi csirkét. Nem tőlem, hanem egy ismerőstől. Tőlem nem is tudna. Mer' nem adok...
Generálási idő: 0.09 másodperc
9,386 egyedi látogató